Вести

Највећа набавка санитета у историји српског здравства

Најмодернија и најсавременије опремљена санитетска возила, укупно 329, данас је додељено здравственим центрима у Србији.

У оквиру набавке вредности више од 15 милиона евра, налази се пет типова санитетских возила: за ургентне екипе са основном опремом (110 санитетских возила), комплетно опремљено возило (основна опрема, аспиратор и дефибрилатор - 95 санитетских возила), те санитетско возило за ургентне екипе са основном опремом, аспиратором, дефибрилатором и респиратором (10 санитетских возила), затим возила за превоз пацијената са хендикепом, односно возила са рампом за увоз пацијената (19 возила) и возила за превоз пацијената на хемодијализу (95 возила).

Примопредаји санитетских возила присуствовали су министар здравља Златибор Лончар, премијерка Србије Ана Брнабић, као и директори здравствених установа које добијају нова возила.

Министар здравља поручио је да је то највећа набавка нових санитетских возила у историји српског здравства. “Наша је обавеза била да обезбедимо ова возила здравственим установама, али пре свега да обезбедимо најсавременије услове за наше грађане”, истакао је министар.

 

Премијерка Србије Ана Брнабић је приликом обиласка возила оценила да је то “огромна ствар за српско здравство”. “Поносна сам на то како се развија српско здравство. Ово је огромна ствар за систем и за грађане Србије, а по лицима запослених видим колико им ово значи”, оценила је премијерка. У оквиру набавке је и контингент додатних путничких возила за санитарну инспекцију Министарства здравља.

Видео са доделе возила можете погледати кликом на овај линк

Преузето са zdravlje.gov.rs/

ЗАВОД ЗА УРГЕНТНУ МЕДИЦИНУ КРАГУЈЕВАЦ

Улица Слободе бб, Крагујевац, Србија
+381 34 6370 090
hitnapomockg@mts.rs