Вести

Додела Повеље за допринос у раду и развоју Завода проф.др Предрагу Саздановићу

Додела Повеље за допринос у раду и развоју Завода проф.др Предрагу Саздановићу

У име Министарства здравља Републике Србије Повељу за допринос раду и развоју Завода примио је проф.др Предраг Саздановић, државни секретар.

Изузетна сарадња коју наша Установа има са УКЦ Крагујевац и проф.др Слободаном Милисављевићем, темељи се на вишедеценијској сарадњи у збрињавању животно угрожених пацијената и организацији здравствених заштите Крагујевчана. Најинтензивнија сарадња била је у време ванредне ситуације када смо као и остале здравствене установе били део Кризног штаба Града Крагујевца. У свим установама запослени су се даноноћно борили за сваки удах пацијената, улажући сво своје знање, вештине и уз надљудски напор, без одмора, бринући о члановима својих породица од којих су били одвојени, и сами суочени са Короном и њеним компликацијама, губицима колега, најближих чланова породице враћали се на своја радна места одмах по смиривању тегоба, и настављали борбу за сваки људски живот и преживљавање са што мање последица. проф.др Саздановић је тада био координатор за установе из области здравства, иако су Установа на чијем је челу био и њени запослени више пута морали да реорганизују свој рад, велики број клиника определе за лечење оболелих од короне, организују и привремену болницу на Сајмишту , покривајући 6 региона, упућујући у друге градове помоћи у виду најстручнијег кадра, сво време су спремно дочекали епидемијски удар, налазећи времена да као нпр. др Ружица Радојевић Марјановић, директорка инфективне клинике, посете нас Завод, поделе информације и савет пренесу своја искуства и упутства како се заштитити.

У тренутку када Завод због болести једног педијатра, оболелог од Короне није могао да организује рад у педијатријском одсеку у помоћи су нам на предлог професора притекли запослени у Клиници за педијатрију.

Савет др Саздановића да треба стално бити на опрезу, бити дисциплинован и стриктно поштовати препоруке Кризног стаба на нивоу Републике и Града био је драгоцен.

За запослене у КЦ Крагујевац рекао је једном приликом: „Ми смо спремни за најгори сценарио. КЦ Крагујевац и сво особље су ветерани овог епидемијског рата и нема потребе да наши пацијенти брину да ли ће бити адекватно лечени. Пре тога, чувајте се. Чувајте своје породице...чувајте своје здравље"

За запослене у нашем Заводу приликом учења Повеље, рекао је: "Ово је служба у којој не може бити ко да ради. Лекари,техничари и возачи који излазе на терен и сваког тренутка се суочавају са хитним стањем, треба да имају озбиљан етички,професионални и психолошки статус и поносни што смо данас у установи највишег могућег ранга.“

На крају, рекао је да је нашем Заводу неопходно и кадровско појачање. Надамо се да ћемо у најскоријем периоду постати богатији за лекаре медицинске сестре-техничаре и возаче у статусу запослених на неодређено радно време.

У име запослених,

Хвала на ранијој и будућој подршци и сарадњи! И у здрављу се видели 01.04.2023. године, на обележавању јубилеја, 40 година Завода!

 

ЗАВОД ЗА УРГЕНТНУ МЕДИЦИНУ КРАГУЈЕВАЦ

Улица Слободе бб, Крагујевац, Србија
+381 34 6370 090
hitnapomockg@mts.rs