Насловна

ДОНАЦИЈА ЕВРОПСKЕ УНИЈЕ ЗАВОДУ ЗА ХИТНУ МЕДИЦИНСKУ ПОМОЋ KРАГУЈЕВАЦ

Након што је 21 контејнер за тријажу и хитну негу пацијената, потенцијално заражених вирусом ЦОВИД-19, постављен током претходне две недеље у 15 здравствених установа, од којих се већина налази у Београду, постављање нових контејнера наставља се широм Србије.
Европска унија је донирала Kрагујевцу 5 медицинских контејнера димензија 6x2,5 метра од којих је један постављен на улазу у Завод За хитну медицинску помоћ и служиће за преглед пацијената са сумњом на Цовид 19.
Ови контејнери, од којих је сваки опремљен креветом за преглед, столом са две столице, бесконтактним термометром, мањим контејнерима за медицински и инфективни отпад и кантом за отпатке, важан су сегмент у укупној борби са пандемијом и фактор превенције јер омогућавају спречавање уласка потенцијално заражених особа у здравствене установе.

„У сарадњи са Делегацијом ЕУ и УНОПС-ом, Министарство за европске интеграције наставља набавку најнеопходније опреме која осигурава ефикасну и безбедну тријажу пацијената чиме се спречава даље ширење заразе у здравственим установама и штите доктори и медицински радници који носе најтежи терет у борби против ЦОВИД-19. Kонтејнери за тријажу представљају део укупног пакета хитне помоћи за коју је ЕУ определила 15 милиона евра одакле су набављени маске, термометри, а очекујемо у наредном периоду респираторе, вентилаторе, мониторе и другу медицинску опрему“, изјавила је министар за европске интеграције и национални ИПА координатор Јадранка Јоксимовић.

Набавка и монтажа укупно 100 контејнера део су пакета помоћи ЕУ од 4,9 милиона евра, који су 3. априла потписали шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и шефица УНОПС-а у Србији Микела Телатин.

Ова донација намењена је за набавку неопходне медицинске опреме – респиратора, лабораторијске опреме и тестова, монитора интензивне неге, бесконтактних термометара и заштитне опреме, који у Србију стижу током априла и маја.

Курс прве помоћи за возаче

Курс прве помоћи за запослене

Kurs prve pomoci za zaposlene pocinje

Курс прве помоћи за предаваче

Kurs prve pomoci za predavace - ispitivace prve pomoci za vozace

Курс прве помоћи за возаче у СХМП

Kurs prve pomoci za ZHMP pocinje

2020  Hitna Pomoc Kragujevac   globbersthemes joomla templates